top of page
Search

Terug naar Malta!

Updated: Oct 9, 2018

Daar ga ik dan, voor de tweede keer. Een jaar geleden vloog ik vanaf Schiphol naar Malta, zonder te weten wat me daar precies te wachten stond. Nu weet ik precies waar ik naartoe ga. Ik heb dan ook een vlucht geboekt die één dag voor het begin van mijn collegejaar aankomt. En ik weet bijvoorbeeld dat je naar Malta theedoeken, Lipton muntthee en drop mee moet nemen.


Dit keer vlieg ik vanaf Eindhoven Airport. Ik ben eerst een paar dagen bij Maarten, en vlieg zaterdagochtend richting Luqa. Ik weet nog niet met wie ik in een kamer en in huis zit, dus dat is spannend. Ik weet wel wat voor een soort jas je nodig hebt voor de Maltese winter en dat je voor vier maanden geen zeven paar schoenen mee hoeft te nemen. Ik heb een tas van 18 kilo en handbagage, mijn fiets staat nog op de residence (als het goed is - je weet maar nooit in Malta).


De laatste twee weken heb ik me rot verveeld in Kockengen, want ik was klaar met werk en iedereen was al aan het studeren. Dus heb ik met mama in Breukelen een tweedehands gitaar gescoord voor €30 waar ik nu drie liedjes op speel. Dat was ook mijn plan, want dat is precies genoeg om bij het kampvuur te kunnen bluffen dat je gitaar speelt.


Gister bedacht ik dat die gitaar eigenlijk wel mee naar Malta moest. We zijn naar de Expert gegaan, waar je normaal een koelkast, wasmachine en led TV haalt, om een grote doos te halen. Vandaag heb ik met het nodige opvul- en bescherm materiaal en anderhalve rol plakband de gitaar ingepakt. Na grondig knippen en plakken bleek dat je met de post naar het buitenland geen pakketten kan versturen van groter dan 100 cm, dus hebben we 20 centimeter van de doos afgezaagd, toen paste het precies. Bij de Coop konden we hem nog nét meegeven aan de postbezorger, die 'm nu naar de andere kant van Europa brengt, voor dezelfde prijs als dat ik dat ding heb gekocht. Mijn gitaar en ik zijn onderweg. Jullie horen van me!

84 views

Comments


bottom of page