top of page
Search

Thuiskomen

Updated: Oct 9, 2018

Ik ben er weer! Het is best vreemd om terug te zijn. Op de residence zitten alleen maar nieuwe mensen, dat is heel gek. Aan de ene kant kom je terug op een plek die je al heel goed kent, aan de andere kant is het juist helemaal anders.


Ik heb gister vanaf het vliegveld de taxi naar de residence genomen, daar ben ik rond 2 uur aangekomen. De seconde dat ik binnen kwam werd ik enthousiast begroet door Ria, die vorig semester onze flat schoonmaakte. Gelukkig kom je zo toch nog een beetje thuis, omdat de staff er altijd is.


Ik kreeg de sleutel van 105C, een hele fijne grote kamer. Er zitten een stuk of zes Ierse meisjes in m'n huis, die elkaar van tevoren al kenden en ook al samen in Barcelona hebben gewoond. Ze zijn aardig, maar zien hun uitwisseling meer als vakantie met vriendinnen en staan minder open om nieuwe vrienden te maken. Verder zijn er twee meisjes uit Schotland, een 38 jarige gast op zolder, een verlegen Duits meisje Marie en mijn Italiaanse roommate.


Toen ik aankwam was zij er niet, maar ze had een briefje achtergelaten op m'n bureau. Haar ouders waren op bezoek, dus verbleef ze bij hen in het appartement. Vannacht was ze weer hier, en toen heb ik even met haar gepraat. Ze is super aardig!


Ik heb de rest van de dag bij het zwembad gezeten, waar ik allemaal leuke mensen ben tegengekomen. Veel Europeanen, maar ook mensen uit Australië en Nieuw-Zeeland, en volgens mij ook een hoop Nederlanders. 's Avonds ben ik met een grote groep Ierse en Engelse mensen naar Valletta gegaan voor een drankje, en vervolgens naar Paceville (het uitgaansgebied). Hele leuke mensen die Ieren, maar de helft van wat ze zeggen is onverstaanbaar en ze zijn allemaal oranje geplamuurd. We hebben een hele leuke avond gehad!


Verder ben ik een beetje bezig met installeren hier, dingen inkopen en boodschappen doen. Vanavond is er een bootfeest, daar ga ik misschien naartoe met m'n huis. Het is wel gek om nu weer nieuwe vrienden te moeten maken terwijl je verder alles al kent. Alles is nieuw voor iedereen, terwijl ik Malta ondertussen op m'n duimpje ken. Dat is best lastig. Ik ben wel weer op m'n plek hier, het voelt echt als thuiskomen.

58 views

Comentários


bottom of page