top of page
Search

Settling in

Vanmorgen heb ik (na een duik in het zwembad) mijn kleren in de kast gehangen en mijn spullen uitgepakt, daarna ben ik naar de universiteit in Msida gegaan om daar bij de international office het een en ander te regelen. Ik heb een verblijfsvergunning nodig, moet een buspas aanvragen en een bankrekening openen en dat soort dingetjes. Ik heb daarna vooral een beetje rondgelopen over de universiteit, gegeten in de kantine en de campus verkend.

Er gaat ongeveer elk uur een shuttle bus van de residence naar de universiteit, wat ontzettend fijn is, want het bus systeem hier is onhandelbaar. Je bent dan met 10 minuutjes bij de universiteit en komt ook gelijk mensen tegen. Ik sprak gister bijvoorbeeld twee hele leuke Duitse meisjes die een opleiding doen om Engels en Duits docent te kunnen worden.

Op de universiteit zelf hangt ook een hele gezellige sfeer, iedereen is ontzettend aardig en overal zijn mensen. De kantine is heel leuk en het eten goed, en op de campus zijn overal groene plekjes met picnic tafels waar je kunt studeren. Vanaf de universiteit ben ik naar de Lidl gelopen om wat spulletjes, water en eten in te slaan, en de bus terug naar de residence genomen. Eigenlijk twee bussen. Het is 4 kilometer, ik had het qua tijd beter kunnen lopen, want ik heb er een uur over gedaan hahaha. Maar met veel boodschappen is het wel fijn dat er een bus gaat. Thuis heb ik met iedereen eten gemaakt. Ons huis is heel gezellig en je komt iedere dag weer meer mensen tegen.

bottom of page