top of page
Search

Nog meer bureaucratie

Het plan was om vandaag mijn verblijfsvergunning en bankrekening te regelen bij de universiteit en de HSBC, maar dat is allebei niet gelukt. Ontzettende bureaucratie hier, je hebt overal papieren en documenten en stempels en handtekeningen voor nodig. Dat gaat dus nog wel een tijdje duren! ;) In plaats daarvan ben ik naar Valletta gegaan en heb ik daar een beetje rondgelopen en gegeten. Blijft een supermooie stad! 's Middags ben ik weer naar huis gegaan, heb ik gezwommen met Oda, Julia en Louise, geluncht met Pantxike en Katie en op de residence gechilld.

Er zit een supermarktje om de hoek, waar je verrassend veel kunt halen voor een winkeltje van drie vierkante meter. Daar ben ik net heengelopen met Owen en Gavin om pasta te halen en onderweg kwamen we (zoals bijna overal) een groentebusje tegen, waar je heel goedkoop goede groenten en fruit kunt halen. Daar heb ik wat tomaten en een soort Italiaanse courgette gehaald, dus dat ga ik zo uitproberen.


Ik ga nu pasta maken en slapen, ik ben best moe. Ik denk dat het aanpassen aan een nieuwe omgeving, het wennen, het socializen en het regelen meer energie kost dan ik door heb. Morgen heb ik orientation day op de universiteit voor internationale studenten, ik heb geen idee wat het precies inhoudt maar ik heb er wel veel zin in. Lijkt me super leuk om ook eerstejaars te ontmoeten, want iedereen op de residence zit in het tweede of derde jaar of doet een master.


Comments


bottom of page