top of page
Search

Leven

Ik heb het ontzettend naar m'n zin. Julia, Aryaan en ik doen en zien veel en ik voel me hier heel erg thuis. Het is een prachtig eiland, het weer is super en de mensen zijn fijn.


Ondertussen ben ik dus aan het studeren. Ik weet nog niet precies wat, maar ik hoop internationale relaties en communicatie. Hoewel ik van de universiteit wel te horen heb gekregen dat dit niet mag (om een of andere stomme reden), heb ik tussen de regeltjes door een manier gevonden waarop het wel zou kunnen. De decaan van de faculteit vindt het een heel goed plan, ikzelf ook, maar het moet nu nog langs de 'registrar' die er officieel over gaat. Dat wordt nog wat.


Het studeren gaat me trouwens wel goed af. Ik volg alsnog de internationale relaties vakken, omdat ik het idee heb ik dat ik het wel voor elkaar krijg om daar dit jaar nog tentamens in te doen. En anders is het mooi meegenomen. Ik leer daarnaast Spaans, dat vind ik ook heel erg leuk. Alles wat ik hier doe en leer is heel erg interessant.


De universiteit is, naast het bureaucratische gezeik, een hele fijne plek, ik zit veel in de bieb. Alles is natuurlijk veel minder geregeld dan in Nederland, maar daar wen je aan. Als Nederlander is het soms moeilijk te begrijpen, maar ze geven hier gewoon niet zoveel om organisatie en timing.


Ik fiets elke dag naar de universiteit. Daar ben ik heel blij mee, het is ongeveer 25 minuutjes fietsen, je hoeft eigenlijk alleen over een heuvel en dan ben je er. Dat helpt - met mijn studentendieet dat bestaat uit pasta en couscous is het goed om veel te bewegen. Ik zwem ook elke week een paar keer in ons zwembad.


Ik ben ook bezig met een stage regelen bij Aditus, een organisatie die vluchtelingen in Malta begeleidt en ondersteunt in welke (mensen)rechten ze hier hebben. Ik heb ook een paar restaurantjes gevonden in de buurt van de residence waar ik binnenkort langs wil gaan om te kijken of ik er kan werken. Ik wil graag werken, van studeren alleen word ik denk ik gauw gek.


En donderdag zie ik Maarten in Madrid! Ik heb er heeel veel zin in. Omdat ik op vrijdag mijn Spaans les mis ben ik naar die docent toe gegaan, die een halfuur heeft gepraat over wat er allemaal te doen is. Hij heeft zelf vijf jaar in Madrid gewoond. Can't wait!

Comments


bottom of page