top of page
Search

Fiets (niet) opgehaald

Vandaag had ik nogal een klote dag. We hadden ons eerste college van 08.00 tot 10.00, Human Communications. Samen met Julia en Aryaan heb ik om 07.05 de bus gepakt, en hoewel het normaal vijf tot tien minuten rijden is naar de universiteit, kwamen we pas om half 9 aan, waardoor we het eerste halfuur gemist hebben. De zaal was bovendien te klein voor het aantal mensen dat dat vak hadden, dus uiteindelijk zaten we anderhalf uur in onze natgeregende kleren op de grond (ja, het is óók nog eens kutweer). Het was trouwens wel een ontzettend interessant college met een hele leuke professor, en daar gaat het uiteindelijk om.


Goed, na dat college ben ik naar de International Admissions office gegaan omdat zij bezig zijn met het veranderen van mijn opleiding zodat ik er International Relations bij kan doen. Ze hadden er nog niet naar gekeken (terwijl ze dat vorige week zouden hebben gedaan, maar dat laten we even buiten beschouwing), maar toen ze naar mijn verandering van opleiding had gekeken kwam het erop neer dat mijn vwo diplomas niet voldoen aan de eisen voor die specifieke opleiding volgens de Universiteit van Malta. Hoewel ik vandaag papieren heb gekregen van Broklede waarop staat dat het wel genoeg is voor die opleiding, accepteert de universiteit het niet. Het komt er dus op neer dat alles wat ik op dit moment had uitgezocht en heb gedaan voor internationale relaties niet echt nodig was.


Daarna ging ik naar het vliegveld, want daar staat m'n fiets nog, met platte banden. Die wilde ik ophalen, vooral om het verkeer hier te omzeilen, en omdat het heel fijn is om hier te fietsen. Het is met de bus bijna een uur om daar te komen, en toen ik er bijna was kwam ik erachter dat mijn fietssleutel in m'n andere tas zat. Hij staat er gelukkig nog wel, dus dat is leuk om te weten. Daarna ben ik weer een uur terug gegaan met de bus en ben ik zo snel mogelijk mijn bed in gekropen en heb ik genetflixt en geskyped met Maarten. Vandaag was zeg maar niet helemaal mijn dag.


Desalniettemin heb ik het verder erg naar m'n zin hier, ik heb leuke vrienden en er is altijd wat te doen. Hoewel ik nu niet helemaal de studie kan doen die ik heel graag wilde doen denk ik dat Communicatie alleen, in ieder geval voor het eerste jaar, ook heel erg interessant is. Na het eerste jaar zie ik wel weer verder. Vanavond gaan we misschien naar een voetbalwedstrijd van ongeveer de slechtste teams op aarde; Malta vs. Litouwen. For your information; Malta is nummer 191 van de 204 teams. Maar misschien ook niet, we hebben nog geen tickets en misschien blijven we wel gewoon op de residence. Ik vind het ook niet erg om verder even niks te doen vandaag :')

Comments


bottom of page