top of page
Search

Hoi lieve mensen

Ik zit nu op mijn kamertje op onregelmatige Frans werkwoorden te blokken. Mijn 'tussen-de-regels-door' plan is (tot ieders verbazing hier) goedgekeurd.


Dit jaar doe ik een 'Bachelor of Humanities' - iets als geesteswetenschappen. Dat houdt in dat je alle vakken van de faculty of arts mag kiezen, met het idee dat je je zo breed mogelijk ontwikkelt. Je moet in die drie jaar wel minstens vier verschillende vakgebieden bestuderen, maar je mag zelf kiezen wanneer.


Ik heb er dus voor gekozen om het eerste jaar alle vakken van internationale relaties/betrekkingen en communicatie te doen. Volgend jaar wil ik dan veranderen naar die opleiding, maar omdat ik alle eerstejaarsvakken dan al heb gehad, mag ik door naar het tweede jaar.


Het enige wat ik dan nog nodig heb is een Maltees diploma in een 'A-level'. In plaats van dat ze hier voor de universiteit acht vakken doen, kiezen ze er drie en leren ze heel veel. Ik moest kiezen tussen economie, geschiedenis, of een wereldtaal.


Economie is mijn sterkste punt niet, dus dat werd hem sowieso niet. Geschiedenis had me nog wel leuk geleken, tot bleek dat dat Maltese geschiedenis betreft - en daar heb ik niet zoveel behoefte aan. Dus het werd Frans, want dat kan ik al een beetje.


Ik moet daar in april en mei vijf examens voor doen. Het komt een beetje neer op wat ik op de middelbare school met IB deed voor Engels - literatuur analyseren en essays schrijven.


Om daarop voor te bereiden ga ik nu elke vrijdag naar Sliema, waar ik met twee anderen les krijg in de woonkamer van Margaret, ex-Frans docente. Die twee en een half uur zijn we bezig met grammatica, academisch schrijven, literatuur, de Franse samenleving en politiek en meer.


Het is pittig, maar heel leuk, en als ik mijn grammatica verbeter heb ik het idee dat die examens wel goed moeten komen.


Verder ben ik hier gewoon aan het leven. Ik ben vooral druk met studeren, de meeste vakken die ik volg zijn nog steeds heel interessant. Verder besteed ik m'n tijd aan boodschappen doen, de was doen, heel veel nutteloze dingen regelen (leuk joh, 18 zijn), en het eiland verkennen met Julia en Aryaan.


Ik geniet nog steeds heel erg hier, het is vandaag 20 graden en ik vind de vrijheid die ik heb heel fijn. Toch heb ik ook veel zin om met kerst naar Nederland te komen (nog 3 weken!). Ik mis mensen thuis, en Nederland zelf ook wel (ookal had ik nóóit gedacht dat ik dat zou zeggen).

Comments


bottom of page