top of page
Search

De eerste week

Lieve mensen,


Ik ben er weer! Het schrijven slipt overal een beetje tussendoor, al hou ik wel steevast een dagboek bij. Ik ben nu ik dit schrijf bijna een week in Melbourne, Australië. En wat is het hier fijn! Vanaf moment één had ik al het idee dat ik me hier heel erg thuis kan gaan voelen. Melbourne is een ontzettend fijne, levendige stad. Alles kan, het is super relaxed. En toch werkt alles (in tegenstelling tot Malta, waar alles wel heel relaxed is maar dan ook helemaal niks werkt). Het is heel groot en vrij, er hangt een relaxte, inspirerende sfeer. Mensen doen en laten wat ze willen, niemand kijkt op of om als je blauw haar hebt. De enige keer dat er iets van wordt gezegd is als iemand zich afvraagt waar ik m’n haarverf koop. Is nog eens wat anders dan in Lija of Kockengen. De “Melbourne stijl” is het best te omschrijven als de eerste drie dingen die je op de vlooienmarkt tegenkomt over elkaar aantrekken en er toch cool uitzien. Australiërs zijn echt levende stereotypes, ze lopen hier rond in hun surfer stijl op flipflops alsof Australiër zijn een full-time job is. De stad voelt een beetje als een mix tussen Vancouver en Singapore. Het is een super fijne, moderne en hippe stad, met veel Aziatische invloeden (dus goed eten!). Aan de ene kant heel Westers, aan de andere kant super exotisch.

Het is heel bijzonder hoe makkelijk je vrienden hebt in de internationale studentenwereld. Vanaf het moment dat je aankomt zijn er dingen te doen en mensen te ontmoeten, iedereen heeft zoveel energie. Omdat iedereen alleen is en je allemaal een stap uit je comfortzone zet heb je gelijk aansluiting. En het helpt dat ik vanuit Malta vrienden over de hele wereld heb. Toen ik zaterdagavond aan kwam heeft Dan, een vriend uit Melbourne, me opgehaald en naar m’n airbnb gebracht. En dinsdag heb ik Kellie gezien, een goeie vriendin die ik uit Malta ken. Heel bizar om hun nu aan deze kant van de wereld te zien! Dat is zo ongelofelijk, dat je op een plek waar je nog nooit bent geweest al een netwerkje hebt. Zo kun je je overal thuis voelen.

Zondag, de eerste dag hier, ben ik eerst naar Queen Victoria Market gegaan, daar woon ik naast. ’s Middags zijn we met een stuk of acht meiden naar Brighton Beach gegaan, dat was ontzettend leuk. Dacht ik misschien nog interessant te zijn met m’n “ik kom uit Nederland maar studeer in Malta”, blijkt dat zoveel mensen dat doen! Er is een Zweeds meisje dat in Schotland studeert, een Pools meisje dat in Luxemburg woont en in Canada studeert, een Filipijnse in Canada, een Roemeense in Zweden… En dat zitten we nu allemaal in Melbourne. Ontzettend tof hoe internationaal iedereen is.


Verder heb ik m’n dagen gevuld met hardlopen in de botanische tuinen, dingen regelen (SIM kaart, bankrekening, studenten pas, bla bla bla), kamer zoeken, uitgaan en slapen. Ik heb wat rondgevraagd wie er nog een kamer zocht (iedereen), en we hebben nu met vijf meiden een betaalbaar appartement in het centrum gevonden. Het is heel modern, vrij ruim (we delen kamers – maar dat ben ik gewend), en de locatie is super. We hebben zelfs een zwembad en een gym! Volgende week kunnen we verhuizen.


I'll keep you posted!


78 views

3 commentaires


Els Laurense
Els Laurense
01 mars 2019

Wat fijn om te lezen. Wat heeft het inloten voor de uitwisseling iets fijns opgeleverd. Ik had het gisteren met papa nog over je. Leuk dat je zo snel een appartement gevonden hebt. Was het festival leuk? Een heerlijke stad als ik dat zo lees. Liefs, kus en knuf van mij.

J'aime

atmpeertjes
atmpeertjes
01 mars 2019

Wat heerlijk Belle dat je het zo naar je zin hebt in Australië en wij hebben je verhaal met veel plezier gelezen.Veel lieve groetjes oma en opa L-J

J'aime

Super leuk om te lezen hoe het met je gaat. Top dat jullie zo'n cool appartement hebben gevonden! Have fun!

J'aime
bottom of page