top of page
Search

Daar ben ik dan!

Gisteren ben ik met mama, papa en Maarten naar het vliegveld gegaan en hebben we mijn fiets en bagage ingecheckt. Na een vlucht van 3 uur en 2655 kilometer verder landde ik in Luqa, Malta. Nadat ik mijn bagage had opgewacht ben ik op zoek gegaan naar mijn fiets, die gelukkig ergens op het vliegveld was gedumpt.

Met 2 tassen van 20 kilo en een fiets met platte banden ben ik op zoek gegaan naar een plekje om mijn fiets neer te zetten om 'm later op te halen. Iemand van het vliegveld is met me mee naar buiten gelopen en we hebben mijn fiets aan een lantaarnpaal geknoopt, in de hoop dat die daar een weekje kan blijven staan.

Toen begon het echte avontuur: met de bus naar Lija, waar de University Residence is. Het bus systeem in Malta is één groot drama, daar was ik met mama en opa in de voorjaarsvakantie al achter. Over 15 kilometer heb ik 3 uur gedaan, met een heleboel overstappen en nutteloze routes. Uiteindelijk ben ik in Lija aangekomen, maar niet bij de halte bij de residence. Met m'n bagage moest ik dus nog 20 minuten lopen (door de hitte!) voordat ik eindelijk op de residence was.


Eenmaal daar werd ik geholpen door een super lieve vrouw achter de receptie, die me de sleutel voor kamer 104F gaf en vertelde waar ik die kamer kon vinden. Op de residence waren al allemaal studenten aan het chillen en zwemmen, en ik werd meteen geholpen. Ik zit in een huis met ongeveer 12 mensen, en mijn roommate is een meisje uit Spanje. Volgens mij is zij heel chill om mee te wonen.

Verder wonen op onze verdieping 2 Duitse jongens, een jongen uit Frankrijk en een Ier. Beneden woont Brittanny uit de VS, Franscesca uit Italië, Tobi uit Duitsland en Harriet uit Engeland. En blijkbaar nog een paar andere mensen die ik nog niet ben tegengekomen.

Ons huis is heel gezellig, toen ik gister aankwam werden er pannenkoeken gebakken en ik heb het idee dat iedereen een beetje doet wat ie wil. Verder zijn er nog een stuk of 10 van dit soort huizen en een heleboel studio's waar ook allemaal mensen wonen. Er zit een groep van 30 Nederlandse vliegtuigmonteurs, waar ik dan weer niet zoveel mee heb :') Maar ik heb het idee dat iedereen verder heel chill is!


Iedereen die hier woont zit hier maar voor één semester en zit in het 2e of 3e jaar, dus ze zijn wel wat ouder dan ik. In februari komen er dus weer allemaal andere mensen. Deze mensen zitten er meer om een half jaar te feesten, terwijl ik hier vooral kom om serieus te studeren. Maar ik denk dat ik tijdens Freshers' Week op de universiteit en in mijn klassen mensen tegenkom die ook 3 jaar communicatie gaan doen, dus dat is heel leuk.


Verder ben ik nu een beetje bezig met mezelf hier een beetje te settelen. Vanmorgen heb ik een duik genomen in het zwembad, het is 's ochtends opeens helemaal uitgestorven hier. Iedereen is al naar de universiteit (de 2e- en 3e-jaars beginnen allemaal een week eerder) of nog aan het pitten, dus ik heb het dan lekker rustig.


Vandaag ga ik van alles regelen. Ik wil een bankrekening openen, een buspas halen, langs de universiteit, de Lidl zien te vinden en nog wat andere dingetjes doen.


Comments


bottom of page