top of page
Search

Bits and pieces

Het is zondag en voor het eerst ben ik een dag thuis geweest. Er is hier zoveel te doen, je komt bijna niet toe aan niks doen. Hoor je mij niet over, maar het is ook fijn om een dagje van alles te regelen en niks te hoeven. Ik zit nu op het dakterras van m’n nieuwe flat (tussen het zwembad en de sportschool) een beetje de cosmopolitan uit te hangen. Ik ben donderdag verhuisd en woon hier nu zo’n drie dagen. Hoewel m’n airbnb super fijn was heb ik het hier heel erg naar m’n zin. Ik zit met vier vriendinnen in een studio op de 11e verdieping in de CBD (Central Business District), het meest centraal dat je kunt zijn. We wonen op een levendige straat dichtbij al het openbaar vervoer, winkels, shopping malls, restaurants en cafeetjes. Met de tram voor ons huis sta je in een halfuurtje op het strand in St Kilda.


De afgelopen twee weken zijn eigenlijk één grote vakantie geweest. Het semester begint morgen (4 maart), maar de oriëntatie periode begon eerder. Ik was de 16e in Melbourne met het idee dat de komende twee weken vooral oriëntatie zou zijn, ik moest nog een kamer vinden en jetlaggen, en er is altijd veel meer te regelen als je naar een nieuwe plek verhuist dan je van tevoren kunt bedenken. Maar alles ging voorspoediger dan ik had bedacht en de oriëntatie stelde niks voor, dus we konden doen wat we wilden.


Twee weken vrije tijd kun je wel aan uitwisselingsstudenten overlaten. We hebben onze dagen gevuld met de stad verkennen, festivals, stranddagen en een road trip over de Great Ocean Road. 250 kilometer langs de zuidkust van Australië, door de staat Victoria heen. Onderweg kwamen we langs de mooiste stranden, watervallen en regenwouden. We hebben met tien meiden twee auto’s gehuurd en zijn van maandag tot woensdag gaan touren. Dat was alleen maar lachen – op zo’n trip gaat natuurlijk helemaal niks volgens plan.

We waren de tweede avond in Port Campbell, een klein dorp met een stuk of tien huizen en precies drie plekken om te overnachten: Port Campbell Hotel, Port Campbell Motel en Port Campbell Hostel. We kwamen aan bij het hostel (we zijn ten slotte studenten) en kregen fijne schone kamers, vooral vergeleken met het aftandse motel waar we de eerste nacht hadden geslapen. De Australische achter de receptie was super gastvrij en we waren enthousiast. Nadat iedereen z’n spullen had achtergelaten en we de deur achter ons dicht wilde trekken werkte het slot niet, dus de eigenares kwam ons helpen. In Port Campbell zijn geen slotenmakers, vertelde ze, dus ze moest een week wachten totdat er eentje in het dorp was. Dat was verder geen probleem – als je de deur maar hard genoeg dicht ramde ging ‘ie wel op slot.


Nadat we op het strand kangoeroe (en vega) burgers hadden gebarbecued gingen we rond 10 uur terug naar het hostel, waar we de dicht geramde deur niet meer open kregen. De receptie is ’s avonds dicht en de eigenares was niet meer bereikbaar op haar mobiel. We hebben geprobeerd het slot te kraken, het raam van buitenaf te openen en de deur te breken, maar niks werkte. Terwijl de rest verder aan het kloten was met de deur besloten Julia en ik rond te lopen in dat toch al niet zo grote dorp in de hoop iemand te vinden die de eigenares kende.


De bar van Port Campbell Hotel was nog open, dus we liepen naar binnen en vroegen aan het meisje achter de bar of ze toevallig iemand kende die in het hostel werkte. Port Campbell being Port Campbell bleek dat zij de enige employee van het hostel was. Zij liep met ons mee om te kijken hoe we naar binnen konden komen, maar het leek erop dat het slot vast zat en niet open te krijgen was. Zij ging weer terug naar de bar (want daar was ze óók de enige medewerker) en na een tijdje proberen, trappen en rammen heeft Sara uiteindelijk het slot weten los te breken.

Westers dat we zijn waren sommige meiden vrij in de stress dat we dat hostel hadden gesloopt, dus nadat we weg gingen hebben we gebeld en gemaild om uit te leggen wat er was gebeurd. Nadat er een hele e-mail met uitleg en disclaimers was opgesteld kregen we het volgende antwoord:


Hi Sara,

Thank you for the email. We are sorry that your lock did not work properly.

We noticed all the bits and pieces on the floor.

We are glad that you came up with a solution.

Kind regards,

Port Campbell Hostel


In dat opzicht is Australië net Malta. Het een en ander werkt niet, en dat geeft niet - je komt er wel uit. Niks maakt uit en alles kan.
99 views

2 comentários


Mooi verhaal weer! haal eruit wat erin zit. Liefs, opa Jacques

Curtir

Els Laurense
Els Laurense
05 de mar. de 2019

Leuk Belle.. Ik heb de great ocean road op internet “gereden” haha. Niet zo mooi en leuk als wat jij gedaan hebt en ook zonder avonturen met gesloten deuren die ingeramd moeten worden maar heel leuk om te zien waar je bent geweest. Fijn voor je dat je een appartement midden in de stad hebt. Australie wordt een groot avontuur geloof ik. Heerlijk dat je het naar je zin hebt. Kus en knuf


Curtir
bottom of page