top of page
Search

AIESEC

Sinds kort ben ik lid van AIESEC in Malta, de grootste studentenorganisatie op de wereld. Studenten en jongeren kunnen via die organisatie voor weinig geld (rond de €150) een langere periode naar het buitenland om vrijwilligerswerk en stages doen, of om te werken bij een start-up. Elk project dat wordt aangeboden past bij één van de 'Sustainable Development Goals' (SDGs) van de Verenigde Naties, en zo draag je bij aan het verbeteren van de wereld terwijl je jezelf ontwikkelt.


Ik ga op zoek naar bedrijven in Malta om afspraken te maken over stagaires in het team 'B2B' - business to business. Dat houdt in dat ik contact opneem met bedrijven en uitzoek waar ze vastlopen en stagaires nodig hebben. Vervolgens zet ik deze 'vacature' online en zoek ik uit alle aanmeldingen degenen die het beste bij het bedrijf passen.


Vandaag was er een evenement op 'quad', het plein op de campus waar iedereen samenkomt. Het heette Youth4Malta, dus studentenorganisaties kregen de kans om zichzelf te promoten en leden te werven. Zo ook AIESEC, inclusief brigadeiros (Braziliaanse chocolade-boter-ballen met hagelslag, lékker) en de SDGs.

Comments


bottom of page