top of page
Search

24 uur op het strand

Updated: Oct 9, 2018

Bonġu! Op het moment ben ik helemaal gesloopt, maar de afgelopen dagen zijn het opschrijven waard.


Zaterdagavond was Notte Bianca in Valletta, ook bekend als La Nuit Blanche in Frankrijk en La Noche Blanca in het Spaans. Tijdens dit jaarlijkse culturele festival is er de hele nacht feest is in de stad. De musea zijn allemaal open (en gratis toegankelijk), net als de nationale bieb, alle winkels, terrasjes en historische monumenten. Het hele eiland reist af naar de hoofdstad om daar te genieten van optredens, live muziek, Maltees eten en bijzondere evenementen.


Ik ben er dit keer samen met Elisa en Alessandra heen gegaan, die de stad een beetje hebben verkend en optredens hebben gekeken. Zij gingen om half 10 terug naar de residence, maar ik kwam Sari en Rajeev, twee geneeskunde studenten uit Londen die ik ken van vorig jaar, en hun vrienden tegen, dus ik ben in Valletta gebleven. We waren uiteindelijk met een grote groep mensen, van geneeskunde studenten tot Erasmus mensen en random feestgangers, en hebben de hele stad rondgestruind. We zijn naar een goochelshow geweest, hebben iemand zien koordspringen (een variatie op koorddansen) en hebben een vrij obscure moderne dansvoorstelling gezien. Om middernacht was het tijd om mijn verjaardag in te luiden, maar niet lang daarna kwam ik andere vrienden van de residence tegen waarmee ik de taxi naar huis heb gepakt.


7 oktober, de dag erna, was ik jarig! 's Ochtends heb ik het overlevingspakket dat mama had opgestuurd uitgepakt, met kaas, drop en pepernoten, en daarna heb ik met wat vrienden bij het zwembad gechilld. Rond 2 uur gingen we met een stuk of tien meiden naar Għajn Tuffieħa, het mooiste strand van het eiland (vind ik). Terwijl we aan het zonnen en zwemmen waren kwamen er steeds meer vrienden: eerst Eva (Spaans), Leonardo (Italiaans) en George (Grieks) die ik ken van vorig jaar, met hun Franse roommate Juliette. Later kwamen Angie (Duits), een meisje die ik ken van mijn studie, en Cindy (Colombiaans), die ik ken via AIESEC ook. Daarna kwam Sari, die dit hele plan heeft aangestuurd, om een kampvuur te maken.

Nadat er meer vrienden binnen (of buiten) druppelden waren we met zo'n 30 mensen, hebben we samen een kampvuur gemaakt, sangria gedronken, naar vallende sterren gekeken en heel veel gelachen. Een meisje dat haar gitaar had meegenomen maakte de hele avond muziek. 's Nachts zijn we met z'n allen het water in gedoken en we zijn uiteindelijk met een paar doorzetters op het strand blijven slapen. Zonder truien en dekens was dit geen heel groot succes, vooral niet toen we erachter kwamen dat het hout op was, maar het was een avontuur. We konden er in elk geval om lachen! De dag erna ben ik op het strand gebleven, puur om te kunnen zeggen dat ik er 24 uur ben geweest. Het was een uitzonderlijke verjaardag!En zo begint mijn 19e reis om de zon!

56 views

Commentaires


bottom of page